This board has been optimised for Firefox, the fast and secure web browser. : Download Firefox

google translator

Please post any support questions here. Guest posting is allowed
carlo

google translator

Post by carlo » Fri Feb 16, 2018 6:49 pm

My apologies for my poor English.
I have installed in my forum your extension.
The forum has as main language "italian"

When I click the drop down menu of "Google Translator" the name of all the languages are in Italian and I guess this is a great restriction because for a japanise , the name in the drop down menu the Italian "giapponese" doesn't mean nothing : he should read 日本の and a Russian should read русский because the italian "russo" is not intellegible for him.

What I'm trying to say is that the drop down menu sholud look like this
Italiano
русский
日本の
中国
English
Espanol
Francaise and so on

Incidentally in my drop down menu "cinese" chinese dosn't appear even I used in my PCA "zh"

Thank you for your time.
Carlo

Administrator
Site Admin
Posts: 310
Joined: Tue Nov 18, 2014 11:30 am

Re: google translator

Post by Administrator » Fri Feb 16, 2018 7:15 pm

Hello

This has not been raised before as I assumed that google automatically translated the language in the drop down to the users language (detected in the browser) Does the demo translator give you the options in your own language? If not may I have a link to your board so I can check for myself.

Re Chinese. You have to enter zh-TW (Traditional) or zh-CH (Simplified) not just zh

Hope that helps, if you still have any questions, please ask.

Guest

Re: google translator

Post by Guest » Sat Feb 17, 2018 7:15 am

Thank you for your time in reading my posting.

As said the main language of my board is "italiano" and the link is www.pendoleria.com/forum

I'll change the code for chinese language in a moment.

Thank you very much for your consideration.
Carlo

Guest

Re: google translator

Post by Guest » Sat Feb 17, 2018 7:22 am

Incidentally. The code

Code: Select all

zh-CH
doesn't work for, as you can see in the drop down menù, "cinese" doesn't appear.
Best.
Carlo

Administrator
Site Admin
Posts: 310
Joined: Tue Nov 18, 2014 11:30 am

Re: google translator

Post by Administrator » Sat Feb 17, 2018 10:26 am

Guest wrote:
Sat Feb 17, 2018 7:22 am
Incidentally. The code

Code: Select all

zh-CH
doesn't work for, as you can see in the drop down menù, "cinese" doesn't appear.
Best.
Carlo
My error. The correct code is zh-CN I will update the spreadsheet now.

The Google Translate dropdown works as I thought. On your site the language dropdown is in English when I browse your site.
screenshot_153.jpg
So each user sees the dropdown in the language they understand, no changes needed.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Guest

Re: google translator

Post by Guest » Sat Feb 17, 2018 10:34 am

Administrator wrote:
Sat Feb 17, 2018 10:26 am
cut

So each user sees the dropdown in the language they understand, no changes needed.
That's great...Thank you for your time.
All the best.
Carlo

Administrator
Site Admin
Posts: 310
Joined: Tue Nov 18, 2014 11:30 am

Re: google translator

Post by Administrator » Sat Feb 17, 2018 10:39 am

No problem, and thank you for discovering the Chinese Language Code error.